"Златните момичета" се прицелиха в олимпийското злато в Токио

За успешната 2018 г. и новите цели - гимнастичките ни говорят пред Bulgaria ON AIR

03.01.2019 | 09:45 Редактор: Тодор Петров

Момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика спечелиха световната и европейската титла през 2018 г. Завоюваха и първата квота за България за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Сформирани като състав едва преди две години, те вече са световни и европейски шампионки. Заради блестящото им представяне, след всяко състезание критериите и очакванията към тях стават все по-големи. Напрежението и отговорността - също. Но грациите ни са жадни за победи и са готови да постигнат голямата си цел - златен медал от Олимпийските игри.

"Имахме много хубава година. Най-важното беше, че спечелихме квота за Олимпиадата, това ни дава спокойствие. Златният медал от световното беше огромно щастие и сбъдната мечта за нас", споделиха момичетата пред Bulgaria ON AIR.

Грациите ни си обещаха да работят все повече и да изчистят грешките в съчетанията. По традиция запазиха в тайна новите елементи и музика, но гарантираха, че съчетанията отново ще се харесат много на публиката.

"Трябва да работим малко повече върху психическата издръжливост, защото на физическа подготовка и изработване на съчетанието наистина сме на високо ниво. Може би трябва още малко време, имаме две години до голямото състезание", допълниха гимнастичките.

Вижте видеото с репортажа на Моника Симеонова.