Асфалтиране в минусови температури: Проблем ли е?

Граждани от Велинград заподозряха фирма "ИСА 2000" в измама - съмняват се за здравината на настилката

11.12.2018 | 22:55 Редактор: Иван Берберов
Асфалтиране в минусови температури: Проблем ли е?

Асфалтиране в зимни условия стана повод за напрежение във Велинград. Хората изразиха притесненията си, че се полага асфалт при минусови температури и при липсата на контрол от страна на общината. От фирмата изпълнител поясниха, че случая не е прецедент и по никакъв начин няма да повлияе на работата им.

Според хората в курорта по този начин се усвояват европейски средства, без необходимия контрол. 

От общината във Велинград категорично отхвърлиха обвинението за липсата на контрол. Асфалтирането на улица "Георги Кирков" е част от изпълнението на мащабния проект свързан с обновяване на централната част на града, кооперативния пазар и 3 знакови улици в квартал "Каменица" с обща стойност малко над 4 800 000 лева.

Изпълнител на дейностите по изграждане на тротоари, бордюри и полагането на асфалт е фирма "ИСА 2000". Дружеството е изпълнител на множество проекти, сред които ремонти на автомагистрала "Тракия", пътят Пловдив - Асеновград и дефилето за Велинград. 

От фирмата заявиха, че всички изисквания за полагането на асфалт са спазени и не се притесняват от проверки.

Управителят на "ИСА 2000" Юлиан Инджов заключи, че асфалтирането е започнало, след приключване на дейностите по подмяната на водопровода в участъка. През утрешния ден ще бъде положен и първият асфалтов слой и по третата улица включена в проекта.