Учителка към деца: Дядо Коледа не съществува! Уволниха я...

Честният преподавател, който ще се размине с подарък от белобрадия старец, е от Ню Джърси

06.12.2018 | 18:59 Редактор: Иван Берберов
Учителка към деца: Дядо Коледа не съществува! Уволниха я...

Уволниха учителка, след като казала на учениците си, че Дядо Коледа е измислица. 

Вместо да разучат нова коледна песен, учителка от Ню Джърси, САЩ реши да преподаде урок по честност на своите ученици, като им разкри, че добрият старец от Лапландия е красива история, която няма нищо общо с действителността. 

Учениците реагирали болезнено, а няколко от децата напуснали класната стая разплакани. Учителката била уволнена светкавично заради липсата на такт и уважение към това в което вярват учениците ѝ. 

Всъщност Дядо Коледа има рожден ден, точно днес. Ражда се през 280-та година в град Патара, Мала Азия (днешна Турция). Никола става епископ едва 30 годишен. 

Според легендата, той бил много благороден човек, който обичал децата и използвал наследеното си, за да помага на бедните от тях. 
Всяка Коледа той влизал тайно в домовете им и оставял дарове в техните чорапи, окачени на камината. Заради добрите си дела, след смъртта си Николай бил канонизиран от Църквата за светец. За това на всеки 6-ти декември, почитаме деня на Свети Николай - покровителят на децата, моряците и рибарите.