След 13-часова операция: Мъже спасиха бедстващи кучета край Банско

Красимир и Иво рискуват живота си, за да помогнат на животните Бети и Божата, заседнали на връх с височина над 2600 м

22.11.2018 | 08:25 Редактор: Велислав Филипов
След 13-часова операция: Мъже спасиха бедстващи кучета край Банско

Млад мъж се превърна в герой, след като рискува живота си, за да спаси бедстващи кучета, заседнали на един от върховете на Банско. След 50 часа на студа, Бети и Божана вече са в безопасност.

Само няколко секунди били нужни на Красимир да реши, че ще рискува живота си, за да помогне да двете бедстващи животни – Бети и Божана. Красимир не е лицензиран спасител, но се припознава като такъв по душа, отдал сърцето си на планината.

Преди седмица получил обаждане от приятели - за бедствена ситуация в планината. Първо помислил, че го молят да спасява хора, но бързо разбрал, че става въпрос за две кучета, отделили се от ловна дружинка, тръгнала за диви прасета.

Вместо по следите на глигани, Бети и Божана подгонили диви кози и се озовали по средата на нищото - без шанс да се измъкнат живи. Оказва се, че са се заклещили в малка ниша по средата на "Котешкия чал" на над 2600 метра надморска височина.

След 13 часа катерене и обезопасяване, Красимир стигнал до Божана и Бети, а Иво - негов приятел, му помагал, поемайки същата тежест като него.

Днес откриваме малката Божана отново при собственика си от ловната дружинка - щастлива, игрива и готова за нови приключения. След дълги години вярна служба, Бети пък е изпратена в заслужена пенсия. Колкото до Красимир, историята за него също завършва щастливо. Макар, че слязъл от планината със сериозна контузия.

Вижте повече за историята във видеото.