Протестите продължават: Граждани отново блокираха основни пътища

Хората са недоволни от високите цени на горивата и стандарта на живот

15.11.2018 | 21:42 Редактор: Ивайло Николов
Протестите продължават: Граждани отново блокираха основни пътища

Поредна вечер на протести в няколко града на страната. От няколко дни граждани блокират основни пътни артерии, недоволни от високите цени на горивата, но и от стандарта на живот. 

Протестното шествие в Перник започна традиционно от кв. "Изток" и се отправи към пътен възел "Даскалово", където движението по автомагистрала "Люлин" в района остана затворено. Полиция и жандармерия охраняваха протестиращите. Образува се километрично задръстване, а гражданите поискаха от хората, които бяха блокирани в автомобилите си да се присъединят към протеста им. 

В София 25-ти поред ден майките на деца с увреждания продължават да са на улицата и да настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. След като по традиция се събраха под прозорците на властта, шествието им продължи до централата на НФСБ на ул. "Раковски" 134, където част от тях хвърляха водни бомбички по сградата. 

Протестът във Варна започна и тази вечер пред катедралата в града, блокира кръстовището пред нея и общината. След това протестът прерасна в шествие и се отправи към Аспаруховия мост, а гражданите затвориха движението и в двете посоки. 

Недоволството на протестиращите пред общината в Бургас беше насочено срещу ниския стандарт на живот в България. Протестът беше мирен. Събралите се граждани заявиха, че на протест ги е изкарала нарастващата бедност в страната. 

Протестите се очаква да продължат и в следващите дни, най-масовите се очаква да са в неделя и понеделник в столицата. 

Гледайте видеото.