Блестящи българи или порнозвезди: А вие схванахте ли майтапа?

Вероятно сте попадали на споделени снимки в социалните мрежи на успели нашенци зад граница...

15.11.2018 | 21:21 Редактор: Иван Берберов
Блестящи българи или порнозвезди: А вие схванахте ли майтапа?

Снимки на завърнали се у нас българи с блестящи кариери зад граница, заляха социалните мрежи в последните дни. Всъщност, на фотосите са виждат световноизвестни порноактьори с измислени български имена. 

Придружаващият текст разказва за невероятните им успехи в науката и медицината. Горди от постиженията на своите сънародници, хиляди българи споделиха снимките, без да подозират, че са паднали в капана на фалшивите новини.

От няколко дни във виртуалния кюп се оказаха дузина уж успели българи. Запознайте се с доцент доктор Иван Синев. Той е откривател на "принципа на Синев" за проникването и разпространението на материята в черните дупки.

Научаваме, че Синев е отказал работа като астрофизик в НАСА, за да работи за 20 000 пъти по-малка заплата в БАН. И въпреки че от визитката се усмихва популярният порноактьор Джони Син, Синев е споделен над 20 000 пъти във Facebook.

Родоначалник на порнопатриотизма е търновецът Илиян Дуков. Със снимка на доайена от филмите за възрастни Рон Джереми, представен за български сърдечен хирург.

Съвсем не на шега Илиян споделя снимката с една единствена цел – да изследва културата в интернет. Безспорен катализатор на наивната вяра е именно патриотизмът.

Радиоводещият Драгомир Симеонов одобрява експеримента. Българите са комуникативно мързеливи, категоричен е медийният експерт доц. Георги Лозанов. 

"Дължи се на това, че сериозната журналистика, аналитичната, има все по-малко територия у нас", обясни доц. Лозанов.

Според Илиян обществото е стигнало най-ниската си точка на критично мислене. А обществото често забравя, че интернетът не е медия.

В това време Мила Келифарева, представена у нас като доброволка в приют за животни и позната на света като най-известната порнозвезда в Азия - Миа Калифа, обикаля Facebook пространството и събира харесвания.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Милен Станчев
преди 5 години
В интерес на истината ако на порно звездите от снимките бъде поверено управлението на нашата мила родина, ще се справят стотици пъти по-добре от почти всички настоящи, бивши и бъдещи управляващи тук.ПС: Натъртвам на "звезди", понеже ги знае цял свят, не са обикновени порно актьори. Сигнализирай за неуместен коментар