Обират дома на водещата Мира Добрева четири пъти

Последният е станал докато тя и семейството ѝ спят

22.07.2018 | 09:23 Редактор: Ивайло Николов
Обират дома на водещата Мира Добрева четири пъти

Нагъл обир в дома на телевизионната водеща Мира Добрева. Пред камерата на Bulgaria ON AIR тя сподели, че това е четвъртият път, в който крадци влизат в дома й. Нито един от престъпниците не е открит.

След поредния обир в дома й, шокът е още по-голям, тъй като всичко се случва докато Добрева и семейството ѝ спят там. Разбрали за влизането с взлом сутринта, когато се събудили. 

Още по-притеснителен за тях е фактът, че кражбата е извършена въпреки, че имота се пази от СОТ, жива охрана, има и камери за видео наблюдение. Камерите показват как млад мъж с шапка влиза в сградата. Шансовете да бъде заловен обаче са малки, било обяснено на семейството. 

Според данни на експертите по сигурност, едва 37% от битовите кражби се разкриват. Това пък води до случаи, в които много от обраните семейства дори не се обаждали на властите.

Според бившият секретар на МВР Николай Радулов, в много от случаите на кражби обирджиите не влизат случайно, а имат информация, понякога дори дадена от фирмите, поставени уж да пазят.