Мбапе осъщества мечти: Помогна на деца да гледат мачове от Мондиала

Въпреки своята извесност, младата надежда на френския футбол не споделя за своите благотворителни дейности

06.07.2018 | 22:03 Редактор: Василена Василева
Мбапе осъщества мечти: Помогна на деца да гледат мачове от Мондиала

Изгряващата суперзвезда на френския национален отбор Килиан Мбапе, който изведе тима на четвърт финал на Световното първенство, помогна на група деца да осъществят мечтата си и да гледат мачове от Мондиала. 

Въпреки своята извесност, младата надежда на френския футбол не споделя за своите благотворителни дейности.

Той е млад, талантлив и с огромен потенциал. Френският нападател Килиан Мбапе се превърна в първия тийнейджър, който вкарва два гола в мач от Световно първенство след Пеле.

Мбапе е израснал в парижкото предградие Бонди. Въпреки популярността си той не е загубил връзката с корените си. 

Миналия месец младата звезда на френския футбол помогна за финансирането на пътуване на група ученици от местното училище до Русия. 

По време на 10-дневното си пътуване 25 тийнейджъри посетиха най-известните забележителности на руската столица, присъстваха на футболните срещи Марокo срещу Португалия и Франция срещу Дания, и се срещнаха с Mбапе след тренировъчна сесия за френския футболен отбор. 

Мбапе е дискретен по отношение на благотворителните си дейности и не потвърди пред френските медии, че е отказал хонорарите си за мачове на Световното първенство и е дарил парите за благотворителност. 

За семейството си, приятелите и хората от предградие Бонди, Мбапе е доказателство, че мечтите се сбъдват и че няма невъзможни неща.