Японците са за пример: Футболисти и фенове чистят след себе си

След мачовете на Япония в Русия 2018 трибуни и скамейка остават чисти

03.07.2018 | 17:44 Редактор: Ивайло Николов
Японците са за пример: Футболисти и фенове чистят след себе си

"Истинска класа" – такава оценка получиха футболистите на Япония и феновете на "самураите" на Световното първенство в Русия. Макар че и отпаднаха от Мондиала след драматична загуба от Белгия с 2:3, японците оставиха ярка следа със своето поведение – нещо рядко срещано по стадионите.

Поражението от Белгия не успя да помрачи настроението на феновете на "самураите", които излязоха от стадиона с усмивка, а някои от тях и с песен на уста. И то не коя да е, а хитът на Queen "We Are The Champions", само, че на японски. 

Привържениците на Япония впечатлиха и с още нещо - след всяка среща те почистваха сектора на стадиона, откъдето гледаха мачовете на своите любимци.

Същото направиха и самите играчи, оставяйки прилежно подредена съблекалня след мача с Белгия и бележка с благодарност към домакините - "Спасибо!", изписано на кирилица.

А мнозина приписаха загубата им на едно необичайно обстоятелство. Оказа се, че октоподът-пророк, познал резултатите от всички мачове на Япония в Русия, е бил изяден, часове преди заветния осминафинал.