Заклет фен: 70-годишен подкрепя Франция от трибуните на осми Мондиал

36 години по световните стадиони и 253 мача на живо за Клемент Томазевски

26.06.2018 | 13:48 Редактор: Лазарина Колчагова
Заклет фен: 70-годишен подкрепя Франция от трибуните на осми Мондиал

Броени часове преди мача между Франция и Дания, който ще реши първото място в Група С на Световното първенство, ви разказваме историята на Клемент Томазевски – най-големият фен на "Петлите". Тази година той подкрепя любимия си отбор за осмо поредно Световно първенство. 

Клемент Томазевски е на 70 години, но това не го спира да преследва най-голямата си страст – националния отбор по футбол на Франция. 

Мачът на "Петлите" срещу Перу е 253-тия двубой, който той наблюдава от трибуните на стадион. Томазевски е с любимия си отбор на всяко световно първенство. Въпреки това, неговият най-ярък спомен е за първия мач на Франция, на който той става свидетел. 

Това е осмо Световно първенство, на което Томазевски се наслаждава от трибуните. Има си дори и петел, наречен Балтазар, който го придружава навсякъде. 

За съжаление обаче, той не е допуснат в Русия тази година. Благодарение на страстта си Томазевски е почти знаменитост във Франция – за него пишат в медиите, а редица телевизионни канали се надпреварват за интервюта. 

Дори играчите на националния отбор го познават добре. Но след 36 години пътешествия през световните стадиони Томазевски призна, че Русия ще е неговото последно първенство.

Гледайте репортажа във видеото.