Автобусни превозвачи зоват за обединение в сектора

В четвъртък част от служителите в сферата ще излязат на протест заради оттеглянето на Закона за създаването на Българска автомобилна камара

02.07.2018 | 21:32 Редактор: Велислав Филипов
Автобусни превозвачи зоват за обединение в сектора

Автобусните превозвачи, под чийто натиск премиерът Бойко Борисов оттегли проектозакона за създаване на Българска автомобилна камара, са отправили покана до всички национално представени сдружения в пътническия транспортен сектор за обединение.

С обединението на автомобилните превозвачи остава разделението с колегите им от товарните превози. В четвъртък те излизат на протест заради оттеглянето на Закона за създаването на Българска автомобилна камара. 

Автобусните превозвачи определиха оттегленият законопроект като лобистки – написан от КРИБ и внесен от заместник-председателя на транспортната комисия в парламента Станислав Иванов. Превозвачите призоваха колегите си от автомобилния бранш да се обединят, защото между тях нямало единомислие. 

Превозвачите се обявиха срещу промените във втория пакет за мобилност. Те ще либерализират пазара, като у нас ще могат да превозват и чуждестранни компании. По този начин според автобусните превозвачи сектора ще настъпят фалити и ще се наложи държавата да дофинансира загубите.