Зрелостник vs. учители заради наградата "24 май"

Петко Казанджиев оспорва номинацията на свой съученик от ПМГ

03.05.2018 | 21:55 Редактор: Василена Василева
Зрелостник vs. учители заради наградата

Скандал разтресе Природо-математическата гимназия във Велико Търново. Един от най-добрите млади математици у нас - Петко Казанджиев възрази срещу решението на училището той да не бъде номиниран за най-престижната награда за ученици на община Велико Търново. 

Дванадесетокласникът Петко Казанджиев е един от най-добрите млади математици у нас. Само за последните пет години момчето има над 30 престижни отличия от национални и международни форуми.

За десета поредна година в навечерието на Деня на славянската писменост и култура, община Велико Търново ще връчи на един от изявените абитуриенти престижната награда "24 май" с 1000 евро премия. 

Всяко училище номинира по един свой ученик, който отговаря на определени критерии. Тази година педгогическият съвет на Търновсаката математическа гимназия обаче е номинирал друг ученик, който според Петко не отговаря на всички критерии. 

Младежът, който вече е приет в шест университета от целият свят е внесъл възражение срещу решението на педагогическия съвет и предлага от следващата година гласуването да става по точкова система, за да бъдат избегнати подобни спекулации около избора на номинация. 

Учителите и съучениците на Петко отказаха коментар по случая.

Вижте повече в репортажа!