Евролибералите: Борисов да отстрани "Атака" от властта!

Настояването на Ханс ван Бален идва заради позицията на Сидеров за Крим

27.04.2018 | 13:11 Редактор: Тодор Петров
Евролибералите: Борисов да отстрани

Алиансът на либералите и демократите в Европа поиска от премиера Бойко Борисов да отстрани "Атака" от управление заради позицията на лидера ѝ Волен Сидеров за Крим. 

Призивът дойде след среща на президента на Алианса Ханс ван Бален с ръководството на ДПС в Народното събрание, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Ханс ван Бален подкрепи председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в критиките му към премиера за управление с партии, които подкрепят анексирането на Крим. Припомняме, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че хората, които живеят там сами са избрали Русия и отделяне от Украйна. Нещо, което ЕС осъжда като неправомерно и дори наложи санкции на Русия.

"Г-н Борисов, трябва да поемете отговорността, ако ваш партньор подкрепя незаконното анексиране на Крим. Г-н Борисов, Г-н Станишев, задават се доста бурни времена пред вас", заяви Ханс ван Бален.

До една година страната ни трябва да се присъдини към шенгенското пространство. България и Румъния са категорично подготвени и за еврозоната, е мнението е на Ван Бален.

Междувременно БСП поиска официално отстраняването на зам.-председателя на парламента Емил Христов, тъй като не е допуснал майки на деца с увреждания да влязат в залата на Народното събрание и да се срещнат с червените.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Милчо Милчев
преди 6 години
ДПС се държи мръсно и подло, но какво може да се очаква от една протурска партия, която въобще няма място в българския парламент. А Сидеров е напълно прав за Крим. За каква демокрация става въпрос когато САЩ и запада искат да наложат волята си върху територия, с която нямат нищо общо Ако Крим не беше се присъединил към Русия, сега щеше да е военна база на САЩ под прикритието на НАТО. Сигнализирай за неуместен коментар