От БСП искат актуализация на здравния и държавния бюджет

Корнелия Нинова подчерта, че е абсурдно да се иска оставката на управителя на НЗОК с аргумента, че искал повече пари за здраве

20.02.2018 | 19:25 Редактор: Велислав Филипов
От БСП искат актуализация на здравния и държавния бюджет

Има основания за искане на актуализация на бюджета за здраве и на държавния бюджет, категорични са от БСП. Лидерът на "червените" Корнелия Нинова обясни, че е абсурдно да се иска оставката на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев с аргумента, че е поискал повече пари за здраве. 

Това, че управителят на НЗОК е поискал още пари в самото начало на годината не е основание да му се иска оставката. "Червените" напомниха, че още през януари премиерът Борисов отпусна около 200 млн. лв., непредвидени в бюджета. Част от тях бяха дадени за заплати на полицаите. 

Повече пари за здраве трябват - не само заради притесненията на управителя на НЗОК и приема на пациенти в болници в Европа, а и заради състоянието на общинските болници, категорични са от левицата.

Нинова не коментира дали ще се стигне до предсрочни парламентарни избори заради изострянето на тона между президента и премиера, които спориха за това кой какви връзки има с депутата от ДПС Делян Пеевски. 

БСП настояха още Истанбулската конвенция да бъде оттеглена от парламента не само на думи, но с решение на Министерския съвет.