Плевнелиев е на крилете на любовта след година вън от властта

Президентът в периода 2012-2017 г. не планира връщане в политиката, освен ако някой не застраши евробъдещето на България

05.02.2018 | 19:24 Редактор: Иван Берберов
Плевнелиев е на крилете на любовта след година вън от властта

Близо година след като напусна "Дондуков" 2 – Росен Плевнелиев разказва за живота извън властта. С какво се занимава президентът в периода 2012-2017 г. и как изглежда президентската институция за него – вече отвън?

Една добра година. Така Плевнелиев отчете първите си 12 месеца извън властта. След като напусна "Дондуков" 2, той твърди, че е намерил отговор на въпрос, занимаващ всички държавни мъже. А именно: Има ли живот след като си бил на върха?

Не съжалява, че се е отказал от борбата за втори мандат и подозира, че определени сили са го тласнали към това решение. 

Личните му емоции обаче били водещи. Сега са преодолени и се носи на крилете на любовта. И явно ще продължи с този живот, защото няма никакво намерение да се върне в активната политика, нито чрез своя партия, нито в редиците на друга. 

Активно обаче следи вътрешната и външната политика на страната. Като бивш президент, не пести критиките към наследника си Румен Радев. За разлика от позитивната посока на собствения си живот, вижда негативно развитие в работата на институцията, предаде репортатър на Bulgaria ON AIR Мария Папазова.

Плевнелиев заподозря двойни стандарти в работата на Радев, както във вътрешната така и във външната политика. Бившият главнокомандващ все пак остави отворена врата да се върне. В случай, че някой застраши европейското бъдеще на България. Тогава той би бил готов да застане на барикадата.