"Забавното четене" 2018 насърчава децата да откриват скритите послания в книгите

И тази година кампанията се проведе под мотото "Чети между редовете"

16.01.2018 | 22:00 Редактор: Василена Василева

"Забавното четене" е част от каузата образование на Investor Media Group. И тази година кампанията се проведе под мотото "Чети между редовете", а целта е децата да четат с разбиране и да откриват скритите послания в книгите. Днес бяха раздадени и наградите на "Забавното четене", връчени от детската писателка Радостина Николова.

Габриела Чалъкова е ученичка в основно училище "Митрополит Авксентий Велешки" в град Самоков. Тя е само четвърти клас, а вече носи призът "най-четящо дете" за 2017 година. 

Родният ѝ град за трети път грабва наградата за "най-четящ град", следван от Русе и Видин. Призът бешe връчен на Албена Ихтиманска, директор на Общинска библиотека "Паисий Хилендарски" в Самоков.

Последни проучвания показват, че четенето от най-ранна детска възраст дава предимство в развитието на децата.

Градът победител е избран въз основа на най-много прочетени книги за 2017 година, в съотношение към регистрираните в електронния дневник на Az-deteto.bg и броя на децата в населеното място.

В надпреварата "най-четена книга" победител е "Алиса в страната на чудесата", а "най-четено стихотворение" –  "Аз съм българче".