"Мистерията на българските гласове" с първа песен след почти 20 години

"Pora Sotunda" е част от новия албум "BooCheeMish", който ще излезе през месец март

12.01.2018 | 10:43 Редактор: Ивайло Николов

Първият сингъл на “Мистерията на българските гласове” бе напълно разпродаден дни преди Коледа. Сингълът със заглавие "Pora Sotunda" е със специалното участие на Лиса Джерард и беше издаден на 7 инчов винил в ограничените 1000 бройки в цял свят с идеята да се превърне в колекционерска рядкост.

Въпреки нестандартния си формат, първоначално предвидените за българския пазар 50 бройки бяха изчерпани за 2 дни, което наложи продуцентите на сингъла и предстоящия албум, Шуберт Мюзик Пъблишинг, да увеличи първоначално предвидената за България бройка с още 60 копия. Те също бяха изчерпани преди Коледа.

Сингълът бе официално представен на 8 декември 2017 г. едновременно в България и цяла Европа, а промоцията му в САЩ бе на 15 декември. Винилът е вече е напълно разпродаден и извън България.

Видеото към песента е дело на режисьора Иван Москов и е снимано в България, а част от кадрите са направени в едно напълно обезлюдено село в Родопите - Дядовци. Главният герой във видеото не е актьор или звезда, а уличен художник, който се справя чудесно в своя дебют пред камера.

Песента "Pora Sotunda" е изключително нежна и лирична. Тя е първият официално издаден студиен запис на “Мистерията на българските гласове” след повече от 20-годишна пауза и е елегантен предшественик на очаквания нов албум. В нея красиво се преплитат гласовете на хора и Лиса.

Албумът “BooCheeMish” се очаква на пазара тази пролет,