Ръководството на специализирания отряд за борба с тероризма - некомпетентно от години!?

Констатацията е на майката на загиналия в Лясковец Емил Шарков

29.11.2017 | 18:10 Редактор: Василена Василева
Ръководството на специализирания отряд за борба с тероризма - некомпетентно от години!?

Ръководството на специализирания отряд за борба с тероризма от години е некомпетентно. Констатацията е на майката на загиналия в Лясковец Емил Шарков и подкрепят твърденията на баретите за пълен хаос в работата на звеното. Вътрешният министър Валентин Радев вече разпореди проверка след отвореното писмо на командосите до властта.

Лоши практики в работата на специализирания отряд за борба с тероризма, създаване на атмосфера на недоверие, недобра кадрова политика, опити за саморазправа, политически назначения са само част от твърденията на 27-те барети, подписали се под отвореното писмо до властта. Като източник на напрежение те посочват командира си Георги Гайков. Името му скандално нашумя през 2013 година, след акцията на баретите в Лясковец, когато загина Емил Шарков. 

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров обаче не помни да е предлагал Гайков за шеф на антитерористите у нас. По думите му, кадровите назначения са задължение на министъра. А Георги Гайков е работил с няколко министъра и главни секретари.

В писмото си до властта, командосите твърдят, че професионалната подготовка и обучение на неудобните за Гайков хора се спират без обяснения. 

Месец преди първото за България европредседателство и на фона все по-зачестилите терористични актове по света, командосите от единствения у нас специализиран отряд за борба с тероризма твърдят, че управлението на Георги Гайков ги демотивира и намалява б