Основен ремонт и нови животни в столичния зоопарк

Разделят обитателите на зони и им осигуряват живот в естествена среда

24.01.2017 | 09:38 Редактор: Тодор Петров
Основен ремонт и нови животни в столичния зоопарк

Новият директор на зоопарка в София Добромир Бориславов разкри пред Bulgaria ON AIR, че предстои основен ремонт на Зоологическата градина, както и обогатяването й с нови видове животни.

"Не е ремонтирана основно откакто е създадена. Искам да направя така, че най-накрая ремонтът да се случи. Големите котки ще бъдат разширени и ще имат повече пространство. Това ще се случи и с маймуните", сподели Бориславов.

Той увери, че се работи върху визията на зоопарка за следващите 10-15 години и е крайно време той да започне да прилича на тези в Западна Европа. 

"Крайно време е да имаме книжарници, ресторанти и услуги, които да се предоставят на посетителите", каза още директорът и поясни, че зоопаркът ще бъде разделен на зони. Животните ще бъдат групирани и хората ще влизат между тях.

"Животните ще се радват на повече пространство и ще се чувстват по-близко до естествената си среда", обеща Добромир Бориславов.

Той разкри, че в столичния зоопарк се очакват лемури от Италия, различен вид антилопи и още няколко маймуни. Търсят се също зебра и рис. В новия план са заложени още три вида животни - пингвини, жирафи и фламинго. 

Директорът на зоопарка увери, че зимните условия са поносими за всички животни, а тигрите, лъвовете и тревопасните обичат най-много да се разхождат в снега.