Нов президент - нова муза на карикатуристите

Четките и моливите на майсторите са готови за Румен Радев

22.01.2017 | 17:10 Редактор: Тодор Петров
Нов президент - нова муза на карикатуристите

Петият български президент неизбежно се превръща в новата муза на карикатуристите. 

Румен Радев встъпва в длъжност и се настанява на "Дондуков" 2 за следващите 5 години. Това неминуемо ще му отреди заслужено място в творбите на най-добрите карикатуристи у нас. 

Обраното му поведение и фактът, че дебютира в политиката, създават трудности, но както всеки друг, и той има специфики, лесно доловими за майсторите. 

Майсторите на рисувания виц не крият, че някои от държавниците, слезли от политическата сцена, им липсват върху белия лист. Отношението на други пък е оставило отпечатък в съзнанието им. 

Сега всички погледи и четки са насочени към новоизбрания президент Румен Радев. Противно на очакванията, обраното му откъм мимики и жестове поведение, дори карикатуристите разчитат като добър знак.

Следващите 5 години ще покажат дали новият президент ще предизвика смях. Четките на карикатуристите са в готовност, а моливите са подострени.

Дали майсторите на рисувания виц ще хванат спецификите на Румен Радев и дали пагонът и липсата на политическо минало ще затруднят четките им - разказват Ива Григорова и операторът Петър Симеонов.