Снегът в София – не бедствие, а радост за скиорите!

Или какво е да караш ски по заснежените улици в столичния "Лагера"

11.01.2017 | 12:56 Редактор: Василия Пейчева
Снегът в София – не бедствие, а радост за скиорите!

Преди няколко дни един клип доби голяма популярност в социалните мрежи. В него скиор, дърпан от кола, обикаля малките квартални улици на заснежена София. Кой е човекът осмелил се да кара ски в столицата и как тежката зима може да се превърне в удоволствие?

Зад градския слалом всъщност стои една двойка от квартал "Лагера". Кирил е запален скиор от дете, а Искра все още прохожда в зимните спортове.

"Стояхме си болни, грипави вкъщи една нощ и гледайки през прозореца тъжно навън, в един момент осъзнах, че условията са прекрасни за ски и решихме просто да се позабавляваме", разказа Кирил Исаев пред Bulgaria ON AIR.

В продължение на половин час улиците на квартал "Лагера" стават писта за 25-годишния Кирил, а неговата половинка сяда зад волана.

"По кръстовищата гледах да обмислям малко по-предварително нещата, че все пак да му опазя живота", обясни Искра.

А дългогодишният скиор твърди, че малките заснежени улици по нищо не отстъпват на планинските писти.

"Перфектни са, особено при положение, че Витоша е това, което е в момента, като ски условия, съоръжения - това е прекрасна алтернатива. Малкото хора, които имаше в този час, бяха с коли и общо взето бедстваха, а ние си карахме ски", разкри още Кирил.

Двамата разказват, че не са търсили сензация, а просто доза адреналин и твърдят, че по света са правени далеч по екстремни опити.

"Впоследствие видях доста клипчета – има едно много интересно в Ню Йорк, където карат сноуборд по улиците", каза скиорът.

А Кирил е категоричен, че при първа възможност отново би превърнал улиците на "Лагера" в ски писта.

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова и Атанас Захариев: