Лошата обстановка по тротоарите в София тормози граждани

Непочистените улици и хлъзгавите настилки усложняват предвижването на пешеходците

09.01.2017 | 21:00 Редактор: Жанета Нейкова
Лошата обстановка по тротоарите в София тормози граждани

Падналият сняг създаде неприятности за много пешеходци. Непочистени улици и хлъзгави настилки, така изглеждаше София днес. От общината заявиха, че се борят със зимните условия.

След падналия сняг в столицата голяма част от малките улици и тротоарите са непочистени. А там където снегът е вече отъпкан се е превърнал в лед.

"Прави ми впечатление, че въобще не може да се пресече, как са почиствали не зная, но не е добре", каза Теменужка Любенова

На места улиците са почистени за сметка на тротоарите и така хората се принудени да ходят по пътното платно.

При температури под минус 10 градуса всичко в София е замръзнало. Утре се очаква и още по-студено време. Норка гледа внука си, докато е във ваканция заради лошото време, разказва ни, че е готова и за по-студено време.

"Мерките ми са – със стабилни обувки, ръкавици и шал", казва Норка Димитрова от Бургас.

От днес Столичната община започна приоритетно почистване на по-големите вътрешно квартални улици, подлезите и тротоарите. Събарят се и опасните ледени висулки от обществените сгради.

"От гледна точка на получените сигнали към нас – те са  за непочистени улици. С приоритет са проходите към училища и детски градини", заяви Красимир Димитров от Дирекция сигурност (СО).

И докато някои се борят с поледиците, други се възползват от снежната покривка.