Положението в Банско се нормализира

Преливането на река Глазне донесе редица поражение за града

10.11.2016 | 15:03
Положението в Банско се нормализира

Банско постепенно се връща към нормалния си ритъм на живот, след като вчера беше потопен във воден ад, заради проливните дъждове. 

Бедственото положение беше отменено преди час. Няма опасност за хората, но щетите са големи.

След вчерашния потоп и обявеното бедствено положение, жителите на Банско прекараха нощта със свити сърца. 

Преливането на река Глазне донесе редица поражение за града. 

Част от заведенията са разрушени след бедствието. Дървения мост в центъра на града е изяло разрушен, друг в по-горната част, е пострадал частично. 

"Големи са пораженията на ски пътя, трябва много бързо да се организираме. Но това трябва да свърши, защото един месец имаме до края на сезона. Спасителните екипи в града разказват, че и в миналото са преживявали подобни наводнения, но бедствието вчера е било нещо невиждано до сега", коментира за Bulgaria ON AIR кметът на Банско Георги Икономов.

"Такава аномалия аз не помня, много дъжд много силна вода, много поразия направи. И към сутрешните часове на днешния ден, техника продължаваше да се бори с пораженията от бедствието", споделят от Планинската спасителна служба

Продължават дейностите по почистване на коритото. Утре всичко ще приключи. И докато машините разчистват, хората се молят времето да бъде благосклонно, за да не изживяват отново ужаса на изминалата нощ.