fallback

Yamato и една легенда за ритъма на сърцето

Да изразяваш чувствата си чрез барабана

24.10.2016 | 10:49

Хората казват, че ако музиката имаше кралство, Yamato щяха да бъдат неговите крале.

"Всъщност не си мисля за нищо, когато съм на сцената. Концентриран съм в ритъма и се затварям в себе си. Толкова силно се старая да предам енергията си на хората, че се изключвам от околния свят. Удрям по барабаните. Това съм аз. Това е моят свят", сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR барабанистът на групата.

По думите на Yamato има връзка между бараните и сърцето.

"Аз изразявам чувствата си чрез барабана. Звуците, които излизат от него са моите чувства, не мога без тях. Така се изразявам и това съм аз", коментират музикантите.

Yamato идват у нас за шести път. България е първата спирка от турнето им, което ще мине през 53 държави в следващите няколко месеца, а шоуто се казва Бакун- легенда за ритъма на сърцето.

"Ние винаги използваме класическото тайко барабани и няма да изневерим на себе си. Тази година идваме с много подмладен състав, защото младите ще предадат по-добре Бакун", споделят от групата.

Те твърдят, че любимото им място е България и че обичат киселото мляко.

"Харесваме хората тук и страстта им към музиката. Като че ли България е любимото ми място. Първият път, когато дойдохме тук, ни посрещнаха с нещо като "Welcome yogurt".

За да са във форма изпълнителите всяка сутрин бягат 10 км. Изяждат хиляди калории, които да ги заредят и репетират по 12 часа на ден. Причината е в специфичната стойка, която заемат по време на техните изпълнения.

Yamato всъщност е старото име на Япония. В началото групата е нямала име и малко по-късно решават това е тяхното наименование, защото произлизат от Янара, а това е сърцето на Япония.

Казват, че тайко барабаните и сърцата им бият в един ритъм и точно тази енергия искат да предадат на публиката.

От групата са те категорични, че докато имат сили ще продължат да свирят и докато телата им позволяват.

 

fallback
Още от Репортажи
fallback