Добри хора в трудно време: Ресторант дава топъл обяд на нуждаещи се

По време на пандемия нуждаещите се увеличават всеки ден

02.11.2021 | 19:20 Редактор: Теодора Патронова

Ресторант в Силистра прави жест към тези, които не могат да си позволят топъл обяд. Инициативата ще продължи до края на зимата.

Василка е един от многото хора, които са изключително благодарни на Милен Делийски. Защото въпреки трудностите, пред които е изправен бизнесът, той намира сили и средства да мисли за хората в най-голяма нужда.

"Идеята и девизът ни от миналата година е да направим добро. Тази година е по същия начин, защото виждаме всеки изминал ден колко по-трудно става", коментира Милен Делийски.

Още в първия ден от инициативата желаещи не липсваха. Те получиха хляб и топла супа, а Милен получи благодарности за благородния си жест. 

"Хубаво е защото тука всички сме болни, не сме на работа, чакаме по една супичка да вземем", заяви Румен Рашков. 

Желанието на организаторите е инициативата да продължи през цялата зима. Те обаче не крият притесненията си от растящите цени. 

"Миналата година издържахме 5 месеца, ще се опитаме и тази година. Притесненията ни са относно по-скъпия ток – 3 пъти и половина, газ със 130-140% нагоре, хранителни продукти. Едни подправки се вдигнаха с 50%, от 30 до 50% хранителните продукти. Надяваме се всички добри хора да откликнат на нашата трапезария", каза още Делийски.

Надеждата е повече хора да чуят призива, защото по време на пандемия нуждаещите се увеличават всеки ден.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК