Изумително: 14-годишен ученик е най-младият играч в баскетболното ни първенство

Максим Чоков вече направи своя дебют

20.10.2021 | 14:35 Редактор: Теодора Патронова

14-годишен ученик от Бургас е най-младият състезател в родното първенство по баскетбол. Максим Чоков вече игра за "Черноморец" срещу "Шумен" и дори отбеляза три точки. 

Този сезон той е най-младият играч в цялата лига. 185-сантиметровият гард е само на 14 години и вече направи своя дебют.

"Надъхваме ме, казваха ми да не се притеснявам. Ивайло Тонев ми подаде топката и аз стрелях за три точки, макар че много се притеснявах, защото това е много голяма тръпка и е незабравимо", каза Максим.

Помощник-треньорът на "Черноморец" Михаил Капитанов обясни, че целият отбор са играели за него, да вкара тези три точки, да вкара кош.

"Това е много добро постижение и той става най-младият участник в мач и най-младият, който е реализирал", каза той.

Максим не пропуска тренировка, а на резервната скамейка очаква пак да го пуснат да играе с мъжете. По думите му е важно да мислиш качествено.

"Защото тази игра е за умни хора, трябва да си много отговорен, трябва да знаеш какво правиш постоянно", обясни ученикът. 

Младият играч от 3-годишен е в залата. За играта го запалва брат му, който също е баскетболист. Максим мечтае да стане много известен баскетболист и да играе извън България  - NBA или в "Реал" (Мадрид), "Барселона".

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК