Сълзите на една майка с отнето бебе: Катето е герой и обединител

Притеснявам се какво ѝ е в главичката, сподели Мирена

17.01.2020 | 09:21 Редактор: Тодор Петров

Продължава борбата на българското семейство в Хамбург, чието 7-месечно бебе бе отнето от германските социални служби. 

Малката Катерина е взета от обятията на своите родители на 9 януари. До това се стига, след като Георги и Мирена претърпяват катастрофа в Унгария. Момиченцето получава кръвоизлив в главата, който е установен няколко дни по-късно в Хамбург. 

Неврохирургът, който прави животоспасяващата операция на детето установява, че то има и по-стар хематом. По думите на родителите социалните в Германия взимат решението да отнамат детето само въз основа на тези прегледи.

"Усъмнили са се в злоупотреба с детето, излизат с едно единствено становище как точно е станало това вкъщи за тях няма друг вариант", сподели майката на отнетото бебе пред Bulgaria ON AIR.

За последно Мирена вижда дъщеричката си на 14 януари. Тогава се запознава и с приемната ѝ майка. 

"Разказах ѝ как минава нашето ежедневие, какво обича Катето. Искрено се надявам да копира някои от нещата, които аз правя, за да може детето да се чувства по-спокойно. Катето ми се усмихна, много се зарадва. Много се притеснявам за нейното здравословно състояние, какво ѝ е в главичката, какво ѝ е в мислите... Искрено се надявам да е добре, изглеждаше добре", разказа през сълзи майката на Катерина.

Първото дело по казуса е насрочено за 21 януари. Освен приятели и роднини, семейството има подкрепата и на българските институции. А български лекари ще направят паралелна експертиза

"Много хора работят по нашия случай, не съм очаквала, че Катето може да бъде такъв обединител. Тя наистина е герой. Ние трябва да си вземем детето. Други надежди нямаме, това са ни единствените", сподели още Мирена. 

Вижте още по темата в репортажа на Боряна Благоева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК