В помощ на Алекс: Дарение вместо цветя за първия учебен ден

В инициативата се включват училища и детски градини във Варна

29.08.2019 | 19:24 Редактор: Ваня Кузманова

Дарение вместо цветя за първия учебен ден. С тази идея училища и детски градини във Варна застават зад каузата да помогнат на 3-годишната Алекс, която страда от рядко заболяване.

Алекс е родена с рядката диагноза "Фибуларна хемимелия"- пълна липса на малък пищял и по-къс десен крак. 

Разликата между двата крака е продължила да нараства с времето и това отново е затруднило ходенето на детето. През следващата есен Алекс трябва да бъде оперирана, като ще се направи корекция на глезена и удължаване на крака ѝ. От дарения до момента са събрани 196 хиляди лева, но за втория етап от лечението са необходими още 592 хиляди. 

Затова всеки класен ръководител от училището, което реши да подкрепи инициативата, ще приготви кутия за дарения. Така, няколко дни след 15 септември, няма да има изсъхнали и ненужни букети, а надежда, че момиченцето има шанс за щастливо и пълноценно детство. 

Последният трети етап от лечението може да бъде направен на 9-10-годишна възраст. До тогава родителите разчитат, че дори и с малко, много хора ще помогнат затова детето да прави по-големи и по-смели крачки по пътя на възстановяването си. 

В кампанията може да се включат училища от цялата страна, които да помогнат на Алекс да се отдаде на любимите си народни танци.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК