Татуировките  - изкуство или вандализъм върху тялото?

Десетки артисти пристигат на тазгодишното издание на Bulgaria Tattoo Expo

22.08.2019 | 18:20 Редактор: Тодор Петров

За някои - мода, за други - вандализъм върху тялото,  а за трети - изкуство, следващо определени тенденции, често, продукт на собствената фантазия, запечатана върху кожата с мастило. 

Татуировките са стари колкото света и макар Православната църква да продължава категорично да ги отрича, по статистика днес всеки четвърти човек носи изрисуван символ вурху тялото си. 

"След повече от 10 години в тази сфера мога да кажа, че няма място на човешкото тяло, което да не съм изрисувал", казва Веселин Замфиров, който е един от организаторите на тазгодишното издание на Bulgaria Tattoo Expo. 

На 28 и 29 септември, в зала три на НДК, ще се проведе един от най-големите форуми, посветени на татуировките. 

Един от основните участници тази година е Павел Калоянов от Велико Търново. Първоначално започва да рисува графити, но по-късно сменя стените на уличните сгради с различни ъгълчета от човешкото тяло.  

"Татуистите в България започват да имат все по-големи изисквания към себе си, което е хубаво. Аз се старая в работата ми да няма място за "его", да не налагам моето мнение на клиента", казва Павел. 

Както във всяка една сфера, така и в тази на татуировките има тенденции. Но според Павел най-важното е, че все повече хора избират върху себе си да имат рисунки със смисъл, а не моментни настроения, продиктувани от конкретна мода.  

Повече вижте в репортажа на репортера Божила Симова, оператора Нешо Миладинов и монтажиста Кубрат Аргилашки.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК