100-годишнина! "Миньор" Перник готви концерт по случай юбилея си

Участие в събитието ще вземе сръбската легенда Мирослав Илич

23.07.2019 | 11:07 Редактор: Василена Василева

Ако приемем, че времевата продължителност на едно поколение е около 17-25 години, то можем смело да обобщим, че най-малко пет поколения перничани са расли с футболните възходи и спортни колебания на местната гордост "Миньор". Където и да са се намирали в класирането обаче, привържениците на клуба никога не са спирали да отстояват девиза на жълто-черните "чест и слава".

Лятото на 2019 година ще бъде посветено на славата и историята на футболния отбор, който отбелязва своя 100-годишен юбилей с поредица интересни събития и музика на стадиона. 

На 28 юли, неделя, футболният отбор подготвя граяндиозен концерт-спектакъл. Специален гост на събитието ще бъде сръбската легенда Мирослав Илич и бенда на Миша Миятович. От българска страна на сцената ще се качи символът на македонската песен - народната певица Румяна Попова заедно с ансамбъл "Чинари".

Феновете на сръбската и народна българска музика ги очаква 3-часов концерт, изпълнен с множество емоции и изненади на стадион "Миньор" в Перник. 

"Очакваме хора от целия югозападен регион. С Мирослав Илич сме подготвили и изненада - дуетна песен", сподели в студиото на "България сутрин" самата Румяна Попова.

"Надявам се, че тази година "Миньор" Перник ще намери подобаващо място в професионалния футбол. Оптимистично настроени сме", коментира председателят на областния съвет на БФС Валентин Лазаров.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК