Туризмът иска повече пари за реклама от догодина

В момента държавата дава 11 млн. лв.

22.07.2019 | 19:33 Редактор: Василена Василева

Повече пари за реклама в туризма догодина иска ресорното министерство. За 2019 г. парите за реклама са 11 млн.лв., обяви след среща с бранша министър Николина Ангелкова. 

В момента държавата дава 11 млн. лв. за реклама на туризма. Ако исканото увеличение от Ангелкова бъде одобрено, сумата може да достигне 17 млн. лв. 

В края на август ще стане ясно и как България да може по-сериозно да се наложи на картата на морските дестинации за юни и септември. 

Министърът на туризма призна още, че ръстът на туристите през първите пет месеца на годината е само един процент, но по-важни са данните за юни.

Спад в посещаемостта, но повишение на приходите през този сезон отчете пък Валери Симеонов след заседание на областния съвет по туризъм. Повече приходи отчитат повечето общини, а ръст на туристи има при културно-историческите забележителности. Според него също засега няма основание за притеснение. 

Представители на общини в областта, НАП и други са декларирали повишение на приходите, а културните и исторически забележителности във Варна отбелязват ръст на посетителите.

Валери Симеонов се похвали още, че внесеният от него закон за ограничаване на шума вече давал резултат.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК