Русенци протестираха срещу проститутки в района

Полицията не може да се справи трайно с проблема

16.07.2019 | 18:30 Редактор: Елена Несторова

Жители на квартал в Русе протестираха срещу постоянното присъствие на жрици на любовта в района. Хората се оплакват от боклуци, шум и непристойни действия по всяко време на денонощието.

Въпреки че полицията се отзовава на подаваните сигнали, проблемът не може да бъде решен трайно. Живущите започнаха и подписка, с която искат да им бъде осигурено спокойствие и безопасност.

Марийка Вълкова живее в близост до булевард „България“ от 40 години. Казва, че се страхува, когато се прибира вечер от работа. Тревожи се и за внуците си, тъй като проститутки и травестити се събират в района на детската градина и училището наблизо. 

"Ние просто се притесняваме, като слезем от служебните автобуси, и да се приберем… моите внучки ме питат защо тези хора са облечени по странен начин. Аз какво трябва да отговоря на моите внучки?", коментира Мариийка Вълкова.

Хората споделят, че редовно подават сигнали на тел.112. Полицията идва, но ефектът е краткосрочен. 

"Ексцесии, викове, крясъци дори и шум от физическо насилие се чува вечерно време. Многократно сме викали органите на МВР, вярно е, че са реагирали, идвали са, но само за няколко часа и оттам нататък продължава", допълва  Пламен Митев, организатор на протеста.

Живущите са направили и подписка до общината. Оттам обаче единствено могат да се погрижат за чистотата.  

"Районът е почистен, окосен е, пейки има поставени, периодично по график всеки вторник и всеки петък се чисти подлезът…по-скоро проблемът е с тяхното отвеждане оттук, да не замърсяват, да не присъстват тук", обяснява Георги Игнатов от общинска дирекция „Екология“.

Булевард „България“, по който минава международният път към Дунав мост, редовно е обект на проверки.

"От началото на годината от служители на Първо РПУ-Русе са съставени 82 акта точно тук в този район на такива лица и са издадени наказателни постановления…те използват автобусната спирка под претекст, че чакат градския транспорт…. Имаме данни, че те се качват в кабините на преминаващите автомобили и евентуално вършат тези дейности някъде на друго място", посочва гл.инспектор Явор Иванов, н-к сектор „Охранителна полиция“ към Първо РПУ-Русе.

Заради протеста и засиленото полицейско присъствие, жриците на любовта не бяха на работните си места. Хората призовават за постоянен патрул в района, който да им осигури спокойствие.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК