Нова форма на протест: По сутиен заради кампания за раждаемост

Всяка година се раждат с 1000 бебета по-малко от предходната

09.07.2019 | 22:45 Редактор: Юлия Христова

Недоволство срещу кампания за стимулиране на раждаемостта у нас. 32-годишна жена дори се разходи по столичните улици по сутиен в знак на протест. Причината - слоганите на кампанията обиждали бъдещите родители. 

"Бащинството те прави много по-привлекателен", "Селфитата с деца събират повече лайкове", "Направи две черти" и "Майка ти ще се зарадва повече на внуче, отколокото на тиган" - това са само част от слоганите, които трябва да насърчат по нетрадиционен начин раждаемоста у нас. 

Широкият обществен дебат бе основно в социалните мрежи до вчера, когато Кристина Домозетова облече сутиена от времето, когато била бременна и позира пред сградата на сдружението, за да опровергае едно от посланията. То подсказва на жените, че от бременността ще има и други предимства. 

Освен призивите, от сдружението организират и лекции за желаещите бебе. 

И въпреки конкретните спорове по тази кампания, статистиката за последните десет години показва, че всяка година се раждат с 1000 по-малко бебета от предходната. Ако през 1990 г. броят на родените е малко над 105 хиляди, то през 2018 г. те са почти наполовина. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК