Връщат онкоболни, нуждаещи се от химиотерапия, заради изчерпани лимити

Столичната болница "Сердика" пренасочва пациентите към други лечебни заведения

30.05.2019 | 20:25 Редактор: Зорница Костадинова
Връщат онкоболни, нуждаещи се от химиотерапия, заради изчерпани лимити

Заради изчерпани лимити столичната болница "Сердика" връща онкоболни пациенти, нуждаещи се от химиотерапия. А докато проблемът бъде разрешен хората на животоспасяващото лечение се пренасочват към други лечебни заведения.

Съпругът на Даниела е диагностициран с рак на панкреаса през декември. Следват операция и множество химиотерапии. В понеделник обаче такава им е отказана. 

Обяснили им, че лечебното заведение е достигнало лимита, наложен от здравната каса и затова трябва да изчакат да следващия месец, когато започва да тече новият период за болница "Сердика". 

"Аз нямам претенции към болницата, имам претенции към системата", сподели Даниела Арнаудова. 

"Това семейство имаше алтернатива да се лекува в Германия, то и днес не приема да се лекува в друга болница, настоява да се лекува при нас, при нашите специалисти", посочи управителят на МДАЛ "Сердика" д-р Методи Янков. 

Специалистите на болницата ще се грижат отново за съпруга на Даниела след 3 дни, когато лимитите се нулират и започва да тече новия период според Здравната каса. 
Така се стига и до порочния кръг- последните дни от следващите месеци болници да връщат пациенти. От Здравната каса отговориха, че проблем според тях няма. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК