Пътна полиция отчете спад на жертвите и пострадали при катастрофи с 10%

Именно на безопасното шофиране обърнаха внимание в състезанието "Млад шофьор"

18.05.2019 | 15:33 Редактор: Ивайло Николов
Пътна полиция отчете спад на жертвите и пострадали при катастрофи с 10%

Спад с 10% на броя на жертвите и пострадали при катастрофи от началото на годината в сравнение с миналата, отчитат от Пътна полиция.

Въпреки това жертвите на пътя са над 160, а ранените при пътно-транспортни произшествия над 2500. Затова властите обърнаха особено внимание на безопасното шофиране от страна на младите водачи по време на състезанието "Млад шофьор", което се проведе в столицата.

Над 20 финалисти участваха в последния кръг от надпреварата на СБА, а победителят спечели възможността да управлява нов автомобил за година. 

За да се тестват способностите на кандидатите за титлата най- добър млад шофер на България организаторите подложиха участниците на редица изпитания. Шофиране на мокър асфалт, изтъркани гуми и маневриране между конуси. Пътните полицаи дадоха основни съвети на начинаещите водачи. 

По време на състезанието БЧК и СБА показваха как да се действа в тежки ситуации или в катастрофа. Всеки можеше да провери доколко добре си спомня теоретичната част от правилата за шофиране, чрез решаване на листовки. 

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК