Нямало сътресения в ГЕРБ в Созопол след напускането на Рейзи

Вече бившият градоначалник обжалва решението на Специализирания съд

10.04.2019 | 13:40 Редактор: Тодор Петров
Нямало сътресения в ГЕРБ в Созопол след напускането на Рейзи

Няма сътресения в местната структура на ГЕРБ в Созопол, след като кметът Панайот Рейзи напусна партията. Вчера се стигна до интрига, след като от ГЕРБ заявиха, че Рейзи напуска доброволно и кметския пост. По-късно самият той отрече да се е отказал от кметуването. 

Темата за отстраняването на Панайот Рейзи от кметския пост вълнува жителите на морския град, но повечето от тях се страхуват да говорят. 

"Просто искам да дойде време този човек да му се потърси някаква отговорност, защото дойде ли до избори той пак ще спечели, защото селата го избират, тук - не", коментира пред камерата ни Недялко Чобанов - жител на Созопол.

"Г-н Панайот Рейзи си е подал оставката от партия ГЕРБ. Заявление за напускане на структурата, единствено и само с цел да се дистанцира докато трае образуваното разследване срещу него", коментира общинският съветник от ГЕРБ Светлана Лулева.

Кметът на Созопол е обвинен в източването на близо 2 милиона лева от общинския бюджет за извършване на ремонти по селата. Парите обаче отивали при физически лица, а не по сметките на фирмите. В общинския съвет обаче нямали индикации за злоупотреби. 

Панайот Рейзи обжалва решението на Специализирания съд за временното му отстраняване от поста. Следващото дело е на 16 април. Кметът на Созопол е категоричен, че няма да се оттегли от кметското място. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Вижте още в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК