Tesla представи електрически спортен автомобил с висока проходимост

Моделът Уай ще дебютира с цена от 47 000 долара

15.03.2019 | 22:55 Редактор: Ралица Братанова
Tesla представи електрически спортен автомобил с висока проходимост

Tesla представи електрически спортен автомобил с висока проходимост. Моделът Уай ще дебютира с цена от 47 000 долара. А целта на компанията е до края на 2020 година да достигне обем на производство, равен на големите компании в сектора.

Новият дългоочакван автомобил на Tesla беше представен на събитие в Калифорния, на което присъства и Илън Мъск. Моделът Уай е кросоувър ще се предлага в четири варианта - с нормален пробег, удължен пробег, с двойно задвижване и пърформанс изпълнение.

В салона има място за седем възрастни. В своята пърформанс версия кросоувърът се ускорява от място до 100 км/ч за под 4 секунди. Максималната скорост е 241 км/ч. 

Новата Tesla има багажник отпред. А сред екстрите са използването на смартфона на собственика вместо ключ, 15-инчов екран на таблото и възможност за предварителна климатизация на салона. 

Високопроходимата кола ще дебютира първо във вариант с дълъг пробег от 482 км на цена от 47 000 долара. А стандартна версия ще бъде пусната на пазара през 2021 година за 39 000 долара. 

Малките джипове са най-бързо развиващия се сегмент в Съединените щати и Китай, най-големият автомобилен пазар в света, където Tesla изгражда фабрика, за да наложи модела Уай.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК