Рап революция: Изпълнителите от старата школа надигат глава

Еминем шокира с изненадващия албум "Камикадзе", примерът му достигна и България в лицето на Ицо Хазарта

24.02.2019 | 14:17 Редактор: Василена Василева
Рап революция: Изпълнителите от старата школа надигат глава

Задава ли се рап революция? Изглежда на хоризонта се появява една по-различна тенденция. Рапъри от старата школа се обърнаха срещу новата вълна изпълнители. След ударния албум "Камикадзе" на Еминем в Съединените щати, неговият пример достигна и България в лицето на Ицо Хазарта.

Само преди няколко месеца рапър номер едно в света - Еминем, познат още като алтер егото си Слим Шейди, за пореден път шокира всички с изненадващия албум "Камикадзе". 

Скандалният изпълнител посвети редица песни на новата вълна в жанра… или по-скоро агресивно срещу нея. 

Под неговия прицел попаднаха редица рапъри, които Слим Шейди не се поколеба да изброи поименно. В песните си Еминем категорично отхвърли и дори осмя модерните тенденции на изпълнители, които клонят към така наречения "мрънкащ рап", в който думите не се произнасят отчетливо. Или тези, които предпочитат да рапират за скъпи коли, лъскави бижута и леки жени, вместо за по-сериозни теми. 

След пет години мълчание на българската рап сцена Христо Петров, познат още като Ицо Хазарта от емблематичната рап група "Ъпсурт", последва стъпките на Слим Шейди и издаде песента "Браво". Парче, което открито осмива част от рапърите в България.

В песента си Ицо Хазарта пее "рапът е умрел" и причина за това са модерната вълна изпълнители. 

Той прави асоциации с това, че някои български рапъри "говорят глупости", използват песните си за реклама на продукти и клонят към това да се хвалят с богатствата си и с луксозните си вещи и пътувания. 

Независимо дали това са единични случаи или тенденция, която предстои да залее световната рап сцена, едно е ясно - рапърите от старата школа вдигат глава отново.

Харесайте ни във Facebook ТУК.