Дюните на "Смокиня" са безвъзвратно унищожени! Глобата къде е?

Срещу Иван Нончев, собственик на имота с разораните забележителности, е повдигнато обвинение

22.02.2019 | 18:50 Редактор: Иван Берберов
Дюните на

Развитие и по още един подобен случай. Разораната дюна на къмпинг "Смокиня" е безвъзвратно унищожена. Това е заключението на приключилата експертиза на екоинспекцията в Бургас.

Близо декар са унищожените с багер дюни, които се оказаха в терен на Иван Нончев. Тяхното възстановяване по естествен път е невъзможно. Все още не са установени и собствениците на трите нелегални каравани, разположени върху дюните. 

От екоинспекцията в Бургас ще установят какви точно са пораженията едва когато те бъдат премахнати. От екоинспекцията ще наложат административно наказание на Нончев, но изчакват да приключи разследването срещу него. 

Промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, одобрени от правителството, предвиждат глобата за поставена каравана върху дюни да се увеличи от 1000 на 3 000 лв. Според живеещите в черноморските общини мерките са закъснели. 

Междувременно приключи проверката на мобилни групи на Министерството на туризма по плажовете, където има дюни. Нарушения не са открити.

Експертизата за унищожените дюни на "Смокиня" е направена по искане на прокуратурата и резултатите ще бъдат предадени на разследващите. Срещу собственика на имота Иван Нончев има повдигнато обвинение, предаде Стиляна Георгиева.

Харесайте ни във Facebook ТУК