20 години смях, сълзи и драма: "Сексът и градът" празнува своя втори юбилей

Сериалът се превърна в една от най-успешните телевизионни продукции

06.06.2018 | 23:10 Редактор: Василена Василева
20 години смях, сълзи и драма:

20 години смях, сълзи и драма – на днешната дата точно преди две десетилетия стартира емблематичната поредица за четири приятелки, чиито емоционални трепети развълнуваха милиони зрители пред малкия екран. Сериалът "Сексът и градът" разби клишетата, разчупи телевизионния ефир и стана пример за вечното приятелство между представителките на нежния пол. 

Шест сезона, 94 епизода и реплики, останали трайно в съзнанието на мнозина. Сериалът се превърна в една от най-успешните телевизионни продукции. Той проследява живота на четирите приятелки Кари, Саманта, Шарлот и Миранда, които говорят свободно, иронично, саркастично и романтично за секса и любовта. 

"Сексът и градът" се превърна в култ за няколко поколения. Той разчупи много стереотипи и клишета. След главоломния интерес на сериала като своеобразно продължение бяха създадени и два филма, проследяващи живота на четирте приятелки отново в забавни ситуации. 

И така вече 20 години "Сексът и градът" доказва, че без него сериалите нямаше да са това, което са. А Кари Брадшоу продължава да разбира от секс и да не се страхува да пита.