8 души остават в ареста след мача "Левски" - "Ботев" (Пловдив)

Привържениците на двата отбора се сблъскаха в автобус №120 и го потрошиха

19.02.2018 | 12:35 Редактор: Велислав Филипов
8 души остават в ареста след мача "Левски" - "Ботев" (Пловдив)

8 души остават в ареста след вчерашните сблъсъци между фенове преди футболната среща между отборите на "Левски" и "Ботев" (Пловдив). Напрежение имаше и преди, и след срещата. 

Около 16 часа пред бирария на ул. "Черковна“ след сблъсъци между фенове бяха задържани 5 души, а 1 полицай беше ранен. При проверки непосредствено преди мача са задържани 3 души за притежание на наркотици

След футболната среща запалянковците на двата отбора отново се сблъскаха в автобус 120. Инцидентът е станал малко преди 20 часа, а превозното средство е било пълно с пътници.

Малко след края на мача, автобус по линия 120 взема поредните пътници от спирката на стадион "Герена". Сред тях и немалко футболни запалянковци, които били шумни и превъзбудени, но не пречели на останалите пътници в почти препълненото превозно средство.

На спирката на Телевизионната кула, водачът спира, отваря вратите, но се оказва, че там има някакви други привърженици и започват да се бият с феновете, които са вътре. 

Тогава е счупено и стъклото, с някакъв тъп предмет. Екшънът се разиграл за секунди. Шофьорът на автобуса с над 15-годишен стаж в градския транспорт, веднага звъннал на дежурния диспечер, за да извика помощ. Затворил вратите и потеглил. Останалите в вътре футболни привърженици настоявали той да не спира никъде по пътя си.

Междувременно и пътниците сигнализирали на телефон 112 и след минути няколко патрулки вече ескортирали автобуса по маршрута му. 

В крайна сметка по данни на МВР трима са задържани за погрома на автобуса и петима за сбиването в бирарията. На още деветима са с наложени глоби на входа на стадиона, след като у тях са открити пиротехнически изделия или дрога.