Баневи ще бъдат върнати в България утре

Спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест

05.12.2018 | 12:47 Редактор: Ралица Братанова
Баневи ще бъдат върнати в България утре

Арестуваните във Франция Николай Банев и съпругата му Евгения Банева ще бъдат върнати в България утре. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. 

Специализираната прокуратура ще предприеме незабавни действия - ново актуализирано обвинение, задържане на двамата за 72 часа и искането  за постоянен арест. 

Бизнесменът и неговата съпруга бяха задържани на летището в Ница на 26 октомври. Те са обвинени в присвояването на милион и 500 хиляди лева и данъчни престъпления и източването на завод "Полимери".

В България ще се прибере и Димитър Желязков - Митьо Очите. В началото на август той бе задържан в луксозен хотел в Истанбул.

Стаята бе наета на името на тогавашния заместник-председател на Общинския съвет в Бургас от квотата на БСП Бенчо Бенчев.

Когато Желязков се прибере у нас, подобно на семейство Баневи, те ще бъдат задържани в следствения арест. Дори и само за 72 часа, докато съдът каже оставя ли ги за постоянно зад решетките.

А условията в килиите там придобиха печална известност покрай подсъдимата за подкуп бивш кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

Вижте видеото.