Маратонецът Красимир Георгиев ще избяга близо 400 км. за 55 часа!

С предизвикателството си той цели да вдъхнови хората да спортуват, както и да събере пари за благотворителност

28.09.2018 | 23:18 Редактор: Иван Берберов
Маратонецът Красимир Георгиев ще избяга близо 400 км. за 55 часа!

Започна 55-часовото бягане на маратонеца Красимир Георгиев. До неделя включително той, заедно с група поддръжници, ще направи своя най-продължителен крос без прекъсване. Целта му е да мотивира хората да се насочат към спорта и да бъдат събрани средства за благородни каузи.

Зареден с енергия и очаквания за успех. Така стартира своето 55-часово предизвикателство маратонецът Красимир Георгиев от Панагюрище. За този момент той се готви в продължение на 14 години, а според изчисленията му за повече от две денонощия ще избяга около 400 километра.

Предизвикателството "55 часа" стартира тази сутрин в 10 часа от Гребната база в Пловдив, премина покрай река Марица, след което маратонецът се отправи към Цар-Симеоновата градина. 

Там в продължение на две денонощия Красимир Георгиев ще бяга, като целта му ще бъде да мотивира хората.

В своята практика Красимир е имал не една и две контузии, най-често това са крампи и възпаления. Според физиотерапевта Димитрина Сивкова маратонецът е в добра форма и вярва, че той може да се справи с 55-часовото предизвикателство.

Наред с предизвикателствата, Красимир подкрепя и значими каузи. С последното си събитие "36 часа" той събра пари за 26 деца, преборили онкологични заболявания, които заминаха за "Игри за победители" в Москва и където спечелиха 27 медала.