Не подценявайте морето! Вълните взеха нови жертви

Водата продължава да бъде бурна и безмилостна

13.08.2018 | 09:01 Редактор: Иван Берберов
Не подценявайте морето! Вълните взеха нови жертви

Днес ще бъде слънчево и топло, но морето продължава да бъде бурно. Вълнението ще бъде 2-3 бала. Четирима възрастни и три деца загубиха живота си в бурното море през уикенда, съобщават от МВР.

На южния плаж в "Слънчев бряг” е открито тяло на мъж с неустановена до момента самоличност. Тяло на мъж беше открито и на северния плаж в Бургас. Самоличността не е неустановена. 

В Районното управление на Приморско е подаден сигнал за инцидент в морето. Туристи съобщили за младеж, който се дави. Тялото е открито и транспортирано за аутопсия в УМБАЛ-Бургас.

Установено е, че то принадлежи на 24-годишен молдовски турист. Морето край Приморско взима и още една жертва - 27-годишен пловдивчанин. 

Намериха и разпознаха телата на трите деца, удавили се в морето край Дуранкулак, съобщи кметът на Шабла Мариян Жечев. Момчетата са открити на около километър от мястото на инцидента.

Пети ден продължава опасното мъртво вълнение по българското крайбрежие. Само през уикенда във водите на Черно море са се удавили седем души. 
Спасителите предупреждават да се избягват неохраняемите плажове, а децата да не се оставят без надзор.

Само вчера 20 души са били спасени от удавяне на бургаския плаж. Днес спасителите са поставили ограждения, които показват къде има опасни дънни ями. 

Спасителите предупреждават най-вече родителите с малки деца и чуждите туристи, които са най-недисциплинирани. 

Спасителите предупреждават, че солуганът може да продължи и 40 дни.