Бойко Борисов: Демонстрирахме как се сдава власт - с морал!

БСП се държаха просташки с Росен Плевнелиев, ние не сме си позволили това никога, каза премиерът в оставка

19.01.2017 | 11:21 Редактор: Луиза Божинова
Бойко Борисов: Демонстрирахме как се сдава власт - с морал!

Честитих на президента и вицепрезидента. Днес демонстрирахме една европейска култура как се сдава властта. Веруюто на ГЕРБ е, че власт се взима и се сдава с морал.

Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов пред журналисти, след като новоизбраният държавен глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова се заклеха пред Народното събрание.

"Днес е тържествен ден, имаме нов президент, вицепрезидент, нека се порадваме и да подходим с оптимизъм", призова Борисов. "Рядък шанс има пред Румен Радев, че му се дава възможност да има и служебно правителство, така че след няколко месеца може да отчетем свършеното. Искам да му пожелая успех", добави той.

Той допълни, че евроатлантическата ни ориентация, дружбата с Русия, бизнес контактите са неща, които всеки ще ги прави, защото те са важни за държавата и всичко останало може да бъде направено.

Бойко Борисов сподели, че го е притеснило поведението на част от залата и това как се реагира на една или друга реплика на Радев.

Той определи Росен Плевнелиев като "изключително успешен евроатлантически президент".

"Искаме да се види ясната разлика между ГЕРБ и БСП. БСП се държаха просташки с Росен Плевнелиев. Ние не сме си позволили това никога - нито към президента Парванов, нито към Радев сега", заключи премиерът в оставка.