Дядо Асен се изправи пред съда в Благоевград

Сиромахът от село Церово бе глобен неправомерно за отрязано от него дърво, а горският служител впоследствие бе уволнен

12.04.2016 | 12:20 Редактор: Ирина Георгиева
Дядо Асен се изправи пред съда в Благоевград

Районен съд Благоевград днес даде ход на делото по случая Асен Канджев.

Припомняме, дядото от благоевградското село Церово бе глобен неправомерно за отрязано от него дърво, а горският служител впоследствие бе уволнен. Екип на Bulgaria ON AIR проследи развоя на днешното дело.

Днес дядо Асен трябваше да изчисти името си като докаже че не е бракониер, а е извършил сечта в собствения си имот. За целта съдът изиска от него доказателства, които да го оневинят и да отхвърлят съставеният му от горските служители акт.

"Очаквам справедливостта на съда да бъде в моя полза. Защото аз, ако има нещо направена грешка от моя страна, то е по незнание на законите на Горското", заяви дядо Асен.

Съдия Екатерина Николова прие като доказателствен материал документа за собственост и скицата на дядо Асен за неговия имот, в който е отсечен изсъхналия дъб. Така на практика бе даден ход на делото, в което Асен Канджев да докаже, че е отсякъл дървото правомерно, макар и без необходимата марка.

Районният съд в Благоевград ще се произнесе в едномесечен срок. А дотогава дядо Асен ще обикаля нивата си с чисто новото ремарке, което получи вчера от ЮЗДП като компенсация за нанесените му морални и материални щети.