Благородство! Дядо Асен дари събраните пари на 8-годишния Деян

Детето страда от детска церебрална парализа

16.03.2016 | 18:35 Редактор: Ирина Георгиева
Благородство! Дядо Асен дари събраните пари на 8-годишния Деян

Дядо Асен от благоевградското село Церово дари събраните пари по сметката си на 8-годишно дете, което страда от детска церебрална парализа. Парите постъпиха в специално открита сметка за него, след като старецът продаде магаренцето си, за да плати глоба за отрязано дърво.

Днес той преотстъпи събраните пари. За целта го срещнахме с 8-годишния Деян, който страда от детска церебрална парализа. 80% от ежедневието му минава в количката. От огромно значение за детето е тя да му е по мярка, за да не наруши допълнително крехкото му здравословно състояние.

"Изключително трогателен и мил жест е. Има нужда от нова количка. Точно миналия ден отново ни се счупи нашата и я водих на автомайстор да я ремонтира", заяви бащата на болното дете Ивайло Апостолов.

Родителите на Деян са щастливи от добрия жест. 

А дядо Асен се радва, че парите ще отидат за справедлива кауза. Справедливо очаква да е и решението на Районния съд в Благоевград, което е насрочено за 12 април.

Как се стигна до благородния жест?

Преди около месец разказахме личната драма на 72-годишния сиромах. Той продаде магаренцето си, за да заплати глоба, наложена му от Горското заради отсечено дърво в зеленчуковата му градина. Вчера делото по казуса беше отложено.

Още по темата

Възрастният човек ще трябва да почака още месец, за да чуе решението на съдията правомерно или не е отрязал дървото в своята градина. 

Случаят на 72-годишния сиромах предизвика реакцията на много хора, които призоваха да му се разкрие банкова сметка, така че да му се помогне. Bulgaria ON AIR разкри такава сметка на името на дядо Асен Боянов Канджев. Към момента в нея са постъпили близо 4000 лева. Дядо Асен, свикнал със скромния си начин на живот, заяви, че иска да дари събраните средства на болно дете.

Сиромахът твърди, че не се нуждае от тези пари. И докато чака решението на съда, иска да ги дари.

"През това време ще искам, вие да разучите някое детенце, което има нужда от тези пари, които ги събрахме. 3910 лева. Да ги даря на някое детенце в нужда", каза дядо Асен вчера.

"Много хора добри...откриха ми банкова сметка, на която се събраха сума ти пари. И които на мене не са нужни. Реших да ги подаря на некое детенце, което се нуждае, защото мисля, че то има много по-голяма нужда от мен. Това и хубаво детенце ще съм благодарен като се оправи да дойда да го видя", добави скромно той.

Чуйте: