Съдът реши: Нападателите от Габрово остават в ареста

Те ще изтърпят наказанието си в ареста във Велико Търново

11.04.2019 | 16:04 Редактор: Иван Берберов
Съдът реши: Нападателите от Габрово остават в ареста

След бунта в Габрово - градът е под полицейска блокада, нападателите на продавач в магазин са с обвинения, а общината започна събаряне на изоставени постройки. Районният съд в Габрово реши, че тримата обвинени за нанасяне на лека телесна повреда Петър и Йордан Асенови и Никола Монев остават в ареста.

И тримата имат предишни осъждания. Съдът счете, че има опасност обвиняемите да извършат ново престъпление или да се укрият. 

И тримата не са давали обяснения. Запазиха мълчание и пред медиите. Пред съда казаха, че са се отбранявали и те са били тези, които са били нападнати. Пред медиите застана и пострадалият млад мъж, служител на магазина, в който се разрази инцидентът. Той поиска максимално наказание за биячите.

А максималното наказание, което предвижда законът е до 3 години затвор, но днешното решение на съда е е окончателно. Обвиняемите ще изтърпят ареста си във Велико Търново, а не в Габрово. 

След ескалацията на напрежението снощи кметът на Габрово разпореди събаряне на незаконни постройки и общински такива, в които биха могли да се настанят незаконно пребиваващи хора.

Премиерът Бойко Борисов също коментира инцидентите в града.

Харесайте ни във Facebook ТУК