МВР и Президенството в спор за доставката на джипове за "Гранична полиция"

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ разследва обществена поръчка за доставка на 290 автомобила

25.03.2019 | 18:13 Редактор: Зорница Костадинова
МВР и Президенството в спор за доставката на джипове за

МВР и Президенството са в спор за доставката на джипове за гранична полиция. От вътрешото министерство твърдят, че поръчката за доставката се разследва от Европейската служба за борба с измамите. От Президенството обясниха, че информацията на МВР е манипулативна и не отговаря на истината.

В отговор на обвиненията на БСП че в Елхово, Любимец и Малко Търново ще се строят бежански центрове, заместник-министърът на вътрешните работи обяви вчера, че европейската служба за борба с измамите ОЛАФ разследва обществена поръчка за доставка на 290 високопрохидими автомобили за полицията. Тя е била сключена от тогавашния вътрешен министър Пламен Узунов през 2017 година, когато с указ на президента Румен Радев беше назначено служебно правителство. 

Днес от МВР уточниха, че служители на ОЛАФ са били два пъти у нас за проверка на обществената поръчка на стойност 20 милиона евро. 

"Разследването е по сигнал, който е пуснат до ОЛАФ. Това, което правим ние, е да оказваме пълно съдействие, за да има възможност да бъде проверено абсолютно всичко. Разпоредил съм на всички дирекции, които се занимават с обществени поръчки да оказват пълно съдействие с документи, с достъп до информация", заяви министър на вътрешните работи Младен Маринов.
 
От „Дондуков“ 2 заявиха, че процедурата е започната преди назначаването на служебното правителство, в което вътрешен министър е Пламен Узунов и е завършена след неговия мандат от редовно избран кабинет. 

От МВР за пореден път обясниха, че в пограничните райони ще се строят площадки за временни кризисни центрове за бежанци. 

"Тези площадки се изграждат за евентуална криза. Категорично не става въпрос за площадки, където ще се настаняват лица от Западна Европа. Трябва да сме подготвени за такива кризи. Не искам сред населението да се всява паника и да се спекулира със страховете на хората", допълни вътрешният министър.

Той успокои, че ако е необходимо ще се водят разговори и по места в страната, където има опасения, че ще се строят бежански центрове.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК