Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Младите българи, които влязоха в "30 под 30": България има потенциал

Младежите се развиват бързо, имат нужда от подкрепа от правителството, заявиха Каракашян и Стоянов

26.04.2024 | 22:50 Редактор: Деси Николова

Трима българи влязоха в класацията на Forbes "30 под 30". Преди време ви срещнахме със Славена Родинова, а освен в класацията са хореографът Коста Каракашян и Стоян Стоянов, който се занимава със софтуерни продукти.

"Младите хора са един от двигателите на новите идеи, те винаги са готови да поемат по нова пътека и са много свързани във всяка една сфера и със самите потребители. Те самите, бивайки млади хора, са много по-близо до хората, до които искат да стигне един предприемач и съответно младите не са обременени от статуквото и начина, по който сме свикнали да се случват нещата", заяви Каракашян в студиото на предаването "Директно".

По негови думи младите често се развиват много бързо и с много интереси, комуникират по нови начини и понякога на институциите им е трудно да влязат в това темпо.

"Полша, която въпреки че е доста подобна държава, като параметри, спрямо България е толкова напред, от гледна точка например на моята индустрия, компютърни игри. В Полша подкрепата от правителството е толкова силна, че държавата от 90-те досега се превърна от място, където индустрията не съществуваше, до един от най-големите играчи в цяла Европа. В момента е втора само след Обединеното кралство и според мен е много добър пример затова как, ако правителството помага на младите хора и се фокусира върху новите индустрии, потенциалът ни е много голям", каза Стоянов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.